Hond
Hond €31,20

Seresto Hond

Vanaf:
€31,20
Voor 22:00 uur besteld (op werkdagen)? Vandaag verzonden!
  • Koop 2 voor €30,58 p.s. en bespaar 2%
  • Koop 3 voor €29,95 p.s. en bespaar 4%
  • Koop 6 voor €29,33 p.s. en bespaar 6%
  • Spaarpunten sparen bij iedere bestelling!
  • Gratis specialistisch advies van de dierenarts
  • 30 dagen retourrecht
Informatie

Seresto halsband beschermt jouw hond tegen zowel de kattenvlo (Ctenocephalides felis) als de hondenvlo (Ctenocephalides canis) gedurende 8 maanden. Daarnaast houdt het ook de ontwikkeling van vlooienlarven tegen in de directe omgeving van jouw hond. Bij het dragen van de halsband is de hond ook beschermd tegen meerdere tekensoorten. Alvorens de halsband om te doen dien je de hond te controleren op reeds aanwezige teken, om te voorkomen dat deze in de huid vastgehecht blijven zitten. Bij honden biedt de Seresto halsband ook bescherming tegen bijtende luizen. Dit product is ook bruikbaar als onderdeel van de behandeling van een door vlooien veroorzaakte allergische dermatitis (FAD).

TOEDIENING

De halsband is beschikbaar in 2 maten, afhankelijk van het lichaamsgewicht van jouw hond bepaal je de maat. Let erop dat de halsband contact maakt met de huid, maar dat deze niet te straks zit. De halsband moet worden bevestigd om de nek van jouw hond en dient continu gedragen te worden. De werkzaamheid van de halsband gaat direct in en beschermt uw hond gedurende 8 maanden tegen vlooien, teken en luizen. Heb je een halsband voor de kat nodig, gebruik dan Seresto Kat

Fabrikant

Bayer Healthcare, Animal Health

Merk

Seresto

Doeldier

Hond

Leeftijd

Jong, Volwassen, Senior

Toedieningswijze

Halsband

Indicatie

Vlooien, Teken en Luizen

Contra-indicaties

Niet gebruiken bij puppy’s jongen dan 7 weken.

Dosering

Breng één halsband per dier aan rond de nek en vervang na 8 maanden.  

Lichaamsgewicht hond

Product

<8 kg

Seresto Kleine Hond (38 cm)

>8 kg

Seresto Grote Hond (70 cm)

Samenstelling

Imidacloprid en Flumethrine

Bijwerkingen

Tijdens de eerste dagen na het aanbrengen incidenteel lichte jeuk en/of roodheid. Licht haarverlies en milde huidreacties, deze verdwijnen doorgaans binnen 1 tot 2 weken zonder dat de halsband verwijderd hoeft te worden. Soms kan het tijdelijk verwijderen van de halsband aangewezen zijn, totdat de symptomen verdwenen zijn. Zorg ervoor dat de halsband niet te strak zit om deze bijwerkingen zoveel mogelijk te voorkomen.

Zeer zeldzame bijwerkingen die kunnen optreden zijn lusteloosheid, braken, diarree, overmatig kwijlen en gebrek aan eetlust.

Waarschuwingen

Buiten het bereik van kinderen bewaren. Vasthechting van individuele teken na de behandeling valt niet uit te sluiten. Met het gebruik van dit product bij drachtige of lacterende dieren is geen ervaring, daarom wordt het afgeraden hierbij te gebruiken. Langdurig en intens contact met water, evenals intensief wassen met shampoo dient te worden vermeden. In het onwaarschijnlijke geval dat een dier de halsband zou opeten, kunnen er lichte maagdarmklachten (bv. diarree) optreden. Voorkom contact met de halsband, in het bijzonder door kinderen. Na het aanbrengen van de halsband de handen wassen met koud water.

Zorg ervoor dat de halsband niet te strak zit en controleer regelmatig de halsband, vooral bij jonge dieren.

Hier getoonde informatie is een samenvatting van de bijsluiter. Raadpleeg voor gebruik altijd de volledige bijsluiter van het product.

Product beoordelingen Seresto Hond
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »