Kat
Kat €31,20

Seresto Kat

Bestseller
Vanaf:
€31,20
2-4 werkdagen
  • Koop 2 voor €30,58 p.s. en bespaar 2%
  • Koop 3 voor €29,95 p.s. en bespaar 4%
  • Koop 6 voor €29,33 p.s. en bespaar 6%
  • Spaarpunten sparen bij iedere bestelling!
  • Gratis specialistisch advies van de dierenarts
  • 30 dagen retourrecht
Informatie

Seresto halsband beschermt jouw kat tegen de kattenvlo (Ctenocephalides felis) gedurende 8 maanden. Daarnaast houdt het ook de ontwikkeling van vlooienlarven tegen in de directe omgeving van jouw kat. Bij het dragen van de halsband is jouw kat ook beschermd tegen meerdere tekensoorten. Alvorens de halsband om te doen dien je de kat te controleren op reeds aanwezige teken, om te voorkomen dat deze vastgehecht blijven zitten. Let op, bij katten biedt de Seresto halsband geen bescherming tegen bijtende luizen. Indien je jouw kat ook wilt behandelen tegen vlooien verwijzen wij naar bijvoorbeeld Frontline Combo of Bolfo Gold. Dit product is ook bruikbaar als onderdeel van de behandeling van een door vlooien veroorzaakte allergische dermatitis (FAD).

TOEDIENING

De halsband heeft een lengte van 38cm en kan heel makkelijk op maat gemaakt worden voor jouw kat. Let erop dat de halsband contact maakt met de huid, maar dat deze niet te straks zit. De halsband moet worden bevestigd om de nek van jouw kat en dient continu gedragen te worden. De werkzaamheid van de halsband gaat direct in en beschermt jouw kat gedurende 8 maanden tegen vlooien en luizen. Heb je een goede vlooien-/tekenhalsband voor de hond nodig, gebruik dan Seresto Hond.  

Fabrikant

Bayer Healthcare, Animal Health

Merk

Seresto

Doeldier

Kat

Leeftijd

Jong, Volwassen, Senior

Toedieningswijze

Halsband

Indicatie

Vlooien, Teken

Contra-indicaties

Niet gebruiken bij kittens jonger dan 10 weken.

Dosering

Eén halsband van 38 cm per kat rond de nek bevestigen. Uitsluitend voor uitwendig gebruik. De halsband dient continu gedragen te worden. Vervang de halsband na 8 maanden.

Samenstelling

Imidacloprid en Flumethrine

Bijwerkingen

Tijdens de eerste dagen na het aanbrengen incidenteel lichte jeuk en/of roodheid. Licht haarverlies en milde huidreacties, in zeldzame gevallen lichte depressie, vermindering van de voedselinname, speekselvloed, braken en diarree. Verschijnselen verdwijnen doorgaans binnen 1 tot 2 weken zonder dat de halsband hoeft te worden verwijderd. Soms kan het tijdelijk verwijderen van de halsband aangewezen zijn, totdat de symptomen verdwenen zijn.

Waarschuwingen

Buiten het bereik van kinderen bewaren. Vasthechting van individuele teken na de behandeling valt niet uit te sluiten. Met het gebruik van dit product bij drachtige of lacterende dieren is geen ervaring, daarom wordt het afgeraden hierbij te gebruiken. Langdurig en intens contact met water, evenals intensief wassen met shampoo dient te worden vermeden. In het onwaarschijnlijke geval dat een dier de halsband zou opeten, kunnen er lichte maagdarmklachten (bv. diarree) optreden. Voorkom contact met de halsband, in het bijzonder door kinderen. Na het aanbrengen van de halsband de handen wassen met koud water.

Zorg ervoor dat de halsband niet te strak zit en controleer regelmatig de halsband, vooral bij jonge dieren.

Hier getoonde informatie is een samenvatting van de bijsluiter. Raadpleeg voor gebruik altijd de volledige bijsluiter van het product.

Product beoordelingen Seresto Kat
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »