Kat
Kat €25,65 €28,95

Seresto Kat

Vanaf:
€28,95 €25,65
Voor 22:00 uur besteld? Vandaag verzonden!
  • Koop 2 voor €25,14 p.s. en bespaar 2%
  • Koop 3 voor €24,62 p.s. en bespaar 4%
  • Koop 6 voor €24,11 p.s. en bespaar 6%
  • Spaarpunten sparen bij iedere bestelling!
  • Gratis specialistisch advies van de dierenarts
  • 30 dagen gratis retourrecht
Informatie

Seresto Kat

Als uw kat last heeft van vlooien, teken of bijtende luizen veroorzaakt dat veel ongemak en ellende. Voor zowel u als voor uw kat. Vlooien zorgen voor jeuk en huidirritaties, katten krabben daardoor soms zelfs tot bloedens aan toe. Het is van belang om vlooien snel te behandelen om gezondheidsproblemen voor uw kat te voorkomen. Voorkomen is uiteraard beter dan genezen, maar de Seresto halsband doet het allebei. De halsband is speciaal ontwikkeld voor het bestrijden en de preventie van vlooien en diverse tekensoorten. De Seresto halsband voor katten werkt tegen:

  • Vlooien: Ctenocephalides felis (kattenvlo)
  • Teken: Ixodes ricinus, Rhipicephalus turanicus

Soms kunnen in en rondom uw woning vlooienlarven ontstaan doordat uw kat het huis rondloopt. De halsband van Seresto beschermt de directe omgeving hiertegen. Ook bij vlooienallergie dermatitis (VAD) kan de Seresto halsband onderdeel zijn van een behandelingsstrategie. De halsband is grijs van kleur en geschikt voor alle katten vanaf 10 weken. De halsband dient altijd gedragen te worden, met uitzondering bij langdurig contact met water. Vanaf het moment dat de halsband om is, gaat de werkzaamheid in. Gedurende maximaal 8 maanden is uw kat beschermd tegen vlooien en teken. 

Fabrikant Bayer Healthcare, Animal Health
Merk Seresto
Doeldier Kat
Leeftijd Pup, Kitten, Jong, Volwassen, Senior
Toedieningswijze Halsband
Indicatie Vlooien, Teken
Contra indicaties Niet gebruiken bij kittens jonger dan 10 weken.
Dosering

Een halsband per kat om te bevestigen rond de nek. Uitsluitend voor uitwendig gebruik. De halsband dient continu gedragen te worden.De werkzaamheid tegen vlooien en teken start direct na het aanbrengen van de band en houdt tot 8 maanden aan.De halsband kan het best worden aangebracht voor het begin van het vlooien- of tekenseizoen.    Zie verder op de bijsluiter 'aanwijzingen voor een juiste toediening'.

Samenstelling

Een grijze geurloze halsband van 38 cm (12,5 g) bevat 1,25 g imidacloprid en 0,56 g flumethrine als werkzame bestanddelen.

Bijwerkingen

Tijdens de eerste dagen na het aanbrengen incidenteel lichte jeuk en/of roodheid.Licht haarverlies en milde huidreacties, in zeldzame gevallen lichte depressie, verandering van de voedselinname, speekselvloed, braken en diarree.Verschijnselen verdwijnen doorgaans binnen 1 tot 2 weken zonder dat de halsband hoeft te worden verwijderd.Allergische contactdermatitis kan voorkomen bij overgevoelige dieren. Soms kan het tijdelijk verwijderen van de halsband aangewezen zijn, totdat de symptomen verdwenen zijn.Zorg ervoor dat de halsband niet te strak zit, vooral bij groeiende dieren.

Waarschuwingen

Buiten het bereik van kinderen bewaren.Vasthechting van individuele teken na de behandeling valt niet uit te sluiten.Het gebruik van het product wordt niet aanbevolen bij drachtige of lacterende poezen.Langdurig en intens contact met water, evenals intensief wassen met shampoo dient te worden vermeden.In het onwaarschijnlijke geval dat een dier de halsband zou opeten, kunnen er lichte maagdarmklachten (bv. zachte ontlasting) optreden.Voorkom contact met de halsband, in het bijzonder door kinderen.Na het aanbrengen van de halsband de handen wassen met koud water.Zie verder de bijsluiter.

Hier getoonde informatie is vaak een samenvatting van de bijsluiter.Raadpleeg voor gebruik de volledige bijsluiter van het product.U kunt deze ook online bekijken op
Product beoordelingen Seresto Kat
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review