Verzenden & retourneren

Voor zendingen binnen Nederland werken wij samen met PostNL. Per email wordt u op de hoogte gehouden van de verzending. Wanneer uw de zending over een track en trace code beschikt ontvangt u deze in de email. 
Orders geplaatst op werkdagen vóór 22:00 uur worden doorgaans dezelfde werkdag overgedragen aan PostNL. PostNL levert meestal binnen één werkdag.

Geen track & trace code ontvangen?
Kleine orders, ook wel busstukken, worden verzonden in een kartonnen envelop. Busstukken worden door PostNL 4 dagen per week en ook op zaterdag bezorgd, u hoeft niet thuis te blijven.
Voor meer informatie over de levertijden en of actuele vertragingen verwijzen wij u naar de website van PostNL

Verzonden met track & trace?
Pakketen, ook wel belstukken worden door PostNL 6 dagen per week bezorgd.

Voor meer informatie over de levertijden en of actuele vertragingen verwijzen wij u naar de website van PostNL. 

Uw bestelling is te volgen op www.mijnpakket.nl


Uw track & trace code kunt u ook terug vinden in uw klant account.

Overige verzenkosten en overkomstduur.
Petduka verzendt zijn producten naar vrijwel alle landen binnen de EU, en ook naar sommige landen buiten de EU. Hieronder de leveringskosten per land:

Retourneren

U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen.
De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.
Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het door ons toegezonden modelformulier voor herroeping (PDF), maar bent hiertoe niet verplicht.
Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping

Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddels als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor uw rekening.

U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen."

Voorwaarden

Artikelen ontvangen wij binnen 14 dagen, indien redelijkerwijs mogelijk, in de originele en onbeschadigde verpakking. Zodra wij de geretourneerde artikelen hebben ontvangen wordt het te crediteren bedrag binnen maximaal 5 werkdagen overgeschreven. 

Wettelijke Garantie

Bij de aankoop van een product heeft u altijd een wettelijke garantie. Dit betekent dat u recht heeft op een goed product.

De wettelijke garantie betekent dat u altijd recht heeft op een goed product. Als een product niet deugt, heeft u recht op gratis reparatie, een nieuw product of teruggave van uw geld. Er is geen wettelijke garantietermijn in Nederland. Dit is omdat het ene product langer mee gaat dan het andere.

Is het probleem met het product uw schuld? Dan heeft u geen recht op gratis reparatie, een nieuw product of teruggave van uw geld. Heeft u het product normaal gebruikt maar is het gewoon versleten? Ook dan heeft u geen recht op gratis reparatie.