Dog Urinary U.C. Low Purine
Dog Urinary U.C. Low Purine €50,45

Royal Canin Dog Urinary U.C. Low Purine

Vanaf:
€50,45
  • Koop 2 voor €49,44 p.s. en bespaar 2%
  • Koop 3 voor €48,43 p.s. en bespaar 4%
  • Spaarpunten sparen bij iedere bestelling!
  • Gratis specialistisch advies van de dierenarts
  • 30 dagen retourrecht
Informatie

Voor honden met (aanleg voor) vorming van kristallen die resulteren in blaasstenen is er Royal Canin Dog Urinary U.C Low Purine. Deze dieetvoeding gaat de vorming van uraat- en cystinestenen in de afvoerende urinewegen (blaas, urineleider of nier) tegen. Eiwitten met een laag purinegehalte beperken het risico op vorming van uraatstenen. 

Aandoeningen van de afvoerende urinewegen komen veel voor bij honden. Sommige hondenrassen kunnen bepaalde gevoeligheid of aanleg hebben voor specifieke aandoeningen. Een aandoening van de afvoerende urinewegen kan de vorming van blaasstenen zijn doordat het urinezuur niet goed wordt afgebroken. Uraat- en cystinestenen komen vaak voor en kunnen resulteren in buikpijn, blaasproblemen of zelfs nierfalen. Dergelijke klachten zijn uiteraard heel vervelend voor uw hond. Royal Canin heeft Royal Canin Dog Urinary U.C Low Purine ontwikkeld. Deze dieetvoeding bevat veel eiwitten met een laag purinegehalte, zoals tarwemeel en ei. Hierdoor wordt de vorming van kristallen in de urine die samenklonteren tot uraat- en cystinestenen tegen gegaan. De gebruiksduur van de dieetvoeding is afhankelijk van de aandoening. Ook voor honden met de ziekte leishmania is Royal Canin urinary U.C Low Purine geschikt als ondersteuning. 

Royal Canin Dog Urinary U.C Low Purine kan geadviseerd worden bij:

  • Preventie van recidiverende metabole urolithiasis (uraat-xanthine en cystine-stenen)
  • Onderhoudsvoeding voor honden met een verhoogd risico op metabole urolithiasis (nier- of urinestenen in nier, urineleider of blaas) zoals de Dalmatische Hond
  • Ondersteunende dieetvoeding bij therapie voor de (parasitaire) ziekte leishmania (bv allopurinol)

Deze dieetvoeding wordt niet geadviseerd bij dracht, lactatie, groei en gebruik van urineverzurende medicatie. 

Royal Canin Dog Urinary U.C Low Purine bestaat uit een beperkte hoeveelheid aan hoogwaardige eiwitten in combinatie met een laag natriumgehalte. Hierdoor wordt het risico van de vorming van cystinestenen verminderd. De dieetvoeding bevat eiwitten met een laag purine gehalte (zoals tarwemeel en ei). Gecombineerd met de alkalische(met een bepaalde zuurtegraad) urine die geproduceerd wordt is het risico van vorming van uraatstenen in de blaas verkleind. De speciale combinatie van niacine, inositol, choline, histidine en pantotheenzuur zorgt ervoor dat het vochtverlies via de opperhuid beperkt blijft. De huid wordt daarnaast ook ondersteund bij zijn beschermende functie als ‘barrière’. Antioxidanten verminderen oxidatieve stress, een stofwisselingstoestand die vaker voorkomt bij honden met een aandoening van de afvoerende urinewegen, en neutraliseren vrije radicalen. Daarnaast ondersteunen antioxidanten het verouderingsproces en de immuniteit van de hond.

Product beoordelingen Royal Canin Dog Urinary U.C. Low Purine
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »