Dog Urinary S/O
Dog Urinary S/O €49,45

Royal Canin Dog Urinary S/O

Vanaf:
€49,45
2-4 werkdagen
  • Koop 2 voor €48,46 p.s. en bespaar 2%
  • Koop 3 voor €47,47 p.s. en bespaar 4%
  • Spaarpunten sparen bij iedere bestelling!
  • Gratis specialistisch advies van de dierenarts
  • 30 dagen retourrecht
Informatie

Royal Canin Dog Urinary S/O is een dieetvoeding voor honden met een aandoening aan de afvoerende urinewegen (urineleiders, blaas of urinebuis). Blaasstenen (struvietstenen) zijn hier de belangrijkste oorzaak van. De voeding verzuurd en verdund de urine waardoor struvietstenen in de blaas opgelost kunnen worden. 

Aandoeningen aan de afvoerende urinewegen komen frequent voor bij honden. Deze aandoeningen kunnen de urineleiders, blaas of de urinebuis aantasten. De vorming van blaasstenen is de belangrijkste oorzaak van aandoeningen van de afvoerende urinewegen. De blaasstenen ontstaan door vorming van kristallen in de urine. Bij honden komt de struvietsteen, opgebouwd uit magnesium, ammonium en fosfaat, het vaakst voor. Behandeling is belangrijk om pijn en beschadigingen te voorkomen. Royal Canin heeft Urinary S/O ontwikkeld, om aandoeningen van de afvoerende urinewegen te verhelpen en zowel de vorming van struviet- als calciumoxalaatkristallen te beperken. 

Royal Canin Dog Urinary S/O kan geadviseerd worden bij:

  • Bacteriële cystitis
  • Oplossen van struvietstenen
  • Preventie van recidiverende urolithiasis (struviet en calciumoxalaat)

Deze dieetvoeding wordt niet geadviseerd bij dracht, lactatie en groei. Ook niet in geval van chronische nieraandoening, metabole acidose, hartinsufficiëntie, urineverzurende medicatie, (historie van) pancreatitis en hyperlipidemie.

Royal Canin Dog Urinary S/O lost struvietstenen in de urinewegen van de hond doelgericht op. Met Urinary S/O wordt de urine van de hond verzuurd waardoor de bacteriegroei geremd wordt en de stenen uiteindelijk oplossen. Het milieu dat in de blaas ontstaat door Urinary S/O is zeer ongunstig voor de kristallen die uiteindelijk de stenen vormen. Daardoor zullen de kristallen zich niet verder kunnen uitbreiden. Daarnaast is de dieetvoeding laag in magnesium omdat magnesium een onderdeel vormt van de struvietsteen. De voeding heeft een licht verhoogd natriumgehalte waardoor de urine verdund wordt. Dankzij de verdunning en verzuring van de urine wordt er een zeer ongunstig milieu voor struviet- en oxalaatkristallen gecreëerd. Royal Canin Dog Urinary S/O is bijzonder geschikt voor honden die last hebben van vorming van struvietstenen in de blaas. Het verhoogde natriumgehalte wordt de urine verdund en verzuurd waardoor zowel struvietstenen als calciumoxalaatstenen doeltreffend bestreden en opgelost worden.  

Product beoordelingen Royal Canin Dog Urinary S/O
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »