Cat Urinary S/O
Cat Urinary S/O €60,60

Royal Canin Cat Urinary S/O

Vanaf:
€60,60
2-4 werkdagen
  • Koop 2 voor €56,60 p.s. en bespaar 7%
  • Spaarpunten sparen bij iedere bestelling!
  • Gratis specialistisch advies van de dierenarts
  • 30 dagen retourrecht
Informatie

Royal Canin Cat Urinary S/O is een dieetvoeding voor katten met aandoeningen van de afvoerende urinewegen (FLUTD). De dieetvoeding is doeltreffend in het oplossen van struvietstenen en voorkomt verdere vorming van blaasstenen.

Aandoeningen van de afvoerende urinewegen komen geregeld voor bij katten. Katten kunnen problemen hebben met hun urineleiders, blaas of urinebuis. Blaasontstekingen en blaasstenen komen veruit het vaakst voor bij katten. Kristallen als struviet- en calciumoxalaat kunnen zich tot blaasstenen vormen en veel problemen veroorzaken. Aandoeningen van de afvoerende urinewegen moeten goed in de gaten en behandeld worden. In enkele gevallen kunnen er serieuze gezondheidsproblemen of zelfs levensbedreigende situaties ontstaan. Maar met een passend dieet zijn de meeste aandoeningen goed te behandelen. Royal Canin heeft Royal Canin Cat Urinary S/O ontwikkeld voor katten met een aandoeningen van de afvoerende urinewegen. De dieetvoeding lost struvietstenen doelgericht op en biedt preventie voor urolithiasis (vorming of aanwezigheid van urinestenen). De dieetvoeding dient 5 tot 12 weken voorgeschreven te worden bij het oplossen van struvietstenen. Vervolgens moet het nog 6 maanden worden voortgezet om herhaling te voorkomen. Zelfs voordat de kat een diagnose heeft gekregen van blaasstenen kan Urinary S/O preventief worden geadviseerd.

Royal Canin Urinary S/O kan geadviseerd worden bij:

  • Oplossen van struvietstenen
  • Preventie van recidiverende urolithiasis (struviet en calciumoxalaat)

Royal Canin Cat Urinary S/O is een dieetvoeding die het doeltreffend oplossen van struvietstenen mogelijk maakt. De dieetvoeding gaat vorming van kristallen, die zich uiteindelijk tot blaasstenen kunnen vormen, tegen. De mate van verzadiging van de urine met de mineralen die een rol spelen bij de vorming van zowel calciumoxalaat- als struvietstenen kan worden aangegeven met RSS. Een lage RSS betekent dat de urine onverzadigd is en dat de vorming van struviet- als calciumoxalaatstenen wordt voorkomen. Ook wordt het oplossen van struvietstenen mogelijk door een lage RSS. De dieetvoeding zorgt ervoor dat het urinevolume toeneemt, hierdoor verlaagt de concentratie van het calciumoxalaat en struviet in de urine. Het urinevolume neemt toe door een licht verhoogd natriumgehalte, de urine neemt hierdoor toe in volume en verdund. De voeding heeft een laag magnesiumgehalte omdat magnesium deel uitmaakt van de struvietstenen. De S/O in Royal Canin Cat Urinary S/O geeft aan dat de dieetvoeding zorgt voor het beperken van vorming van struviet- en calciumoxalaatkristallen in de urine.

Product beoordelingen Royal Canin Cat Urinary S/O
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »