Cat Urinary S/O High Dilution
Cat Urinary S/O High Dilution €67,20

Royal Canin Cat Urinary S/O High Dilution

Vanaf:
€67,20
  • Koop 2 voor €65,18 p.s. en bespaar 3%
  • Spaarpunten sparen bij iedere bestelling!
  • Gratis specialistisch advies van de dierenarts
  • 30 dagen retourrecht
Informatie

Royal Canin Cat Urinary S/O High Dilution is een dieetvoeding voor katten met een aandoening aan de afvoerende urinewegen. De voeding zorgt voor een verlaagde concentratie van zowel struviet als calciumoxalaat in de urine waardoor de vorming van blaasstenen wordt tegen gegaan. Ook maakt de voeding het mogelijk om blaasstenen doeltreffend op te lossen. 

Aandoeningen van de afvoerende urinewegen komt erg veel voor bij katten. Symptomen als pijn bij het plassen, blaasontsteking of een bacteriële infectie kunnen duiden op een aandoening van de afvoerende urinewegen. Een dergelijke aandoening kan zitten in de nier, urineleider of blaas. De vorming van struviet- en calciumoxalaatkristallen in de blaas komt veel voor. Deze kristallen kunnen samen blaasstenen vormen en gezondheidsproblemen veroorzaken. Royal Canin heeft Royal Canin Cat Urinary S/O High Dilution ontwikkeld voor katten met aandoeningen van de afvoerende urinewegen, vorming van struviet- en calciumoxalaatstenen. De dieetvoeding zorgt voor het doeltreffend oplossen van kristallen en stenen in de afvoerende urinewegen.

Royal Canin Cat Urinary S/o High Dilution kan geadviseerd worden bij:

  • Oplossen van struvietstenen
  • Preventie van recidiverende urolithiasis, de aanwezigheid van nier- of urinestenen in de afvoerwegen van de urine (struviet en calciumoxalaat)

Deze dieetvoeding wordt niet geadviseerd bij dracht, lactatie, groei, chronische nierinsufficiëntie, metabole acidose, hartinsufficiëntie, hypertensie en urineverzurende medicatie.

Royal Canin Cat Urinary S/O High Dilution zorgt voor doeltreffende oplossing van struvietstenen in de afvoerende urinewegen. De dieetvoeding zorgt voor een toename van het urinevolume waardoor de concentratie van zowel struviet als calciumoxalaat in de urine afneemt. De mate van verzadiging van de urine met mineralen die een rol spelen bij de vorming van calciumoxalaat en struvietstenen wordt aangegeven met RSS. Bij een lage RSS is de urine onverzadigd en werkt het als preventie voor de vorming van struviet- en calciumoxalaatstenen. Ook wordt het oplossen van de struvietstenen in de afvoerende urinewegen mogelijk. Door toevoeging van glycosamine-glycanen (GAG’s) wordt de blaaswand van katten met blaasontstekingen zonder vindbare oorzaak beschermd. Bij deze katten blijkt dat de hoeveelheid GAG’s in het blaasslijmvlies verlaagd is. Hierdoor is de doordringbaarheid van de blaas voor micro-organismen, toxinen en ionen groter waardoor de kans op ontstekingen en pijn ook wordt vergroot. Uit een studie bleek dat Urinary S/O High Dilution Diet struvietstenen in 17 dagen oplost. De voeding moet 5 tot 12 weken worden voorgeschreven en vervolgens kan het ook preventief worden voorgeschreven. 

Product beoordelingen Royal Canin Cat Urinary S/O High Dilution
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »