Cat Urinary Moderate Calorie
Cat Urinary Moderate Calorie €45,10

Royal Canin Cat Urinary Moderate Calorie

Vanaf:
€45,10
  • Koop 2 voor €44,20 p.s. en bespaar 2%
  • Koop 3 voor €43,30 p.s. en bespaar 4%
  • Spaarpunten sparen bij iedere bestelling!
  • Gratis specialistisch advies van de dierenarts
  • 30 dagen retourrecht
Informatie

Royal Canin Cat Urinary Moderate Calorie is een speciaal ontwikkelde dieetvoeding die dient voor het behandelen van aandoeningen van de afvoerende urinewegen (FLUTD) bij katten met (neiging tot) overgewicht. Laag in vet, hoogwaardige eiwitten en doeltreffend in het oplossen van struvietstenen.

Katten hebben geregeld te maken met aandoeningen van de afvoerende urinewegen. Onder deze aandoeningen met de afvoerende urinewegen vallen onder andere problemen met de urineleiders, blaas of urinebuis. Blaasontstekingen en blaasstenen komt zeer geregeld voor bij katten. Struviet- en calciumoxalaatkristallen komen het vaakst voor. Deze kristallen kunnen zich uiteindelijk vormen tot stenen in de urinewegen en brengen veel klachten met zich mee. Behandeling van een aandoening aan de afvoerende urinewegen is heel belangrijk, want in enkele gevallen kunnen er levensbedreigende situaties ontstaan. Maar met een goed dieet is een dergelijke aandoening goed te behandelen. Royal Canin heeft Royal Canin Cat Urinary Moderate Calorie speciaal ontwikkeld voor behandeling katten met aandoeningen van de afvoerende urinewegen en (een neiging tot) overgewicht. Aangezien overgewicht al gezondheidsrisico’s met zich meebrengt is het belangrijk dat dat niet verergerd. Het dieet bevat voldoende eiwitten en weinig vetten zodat katten met neiging tot overgewicht geen risico lopen om nog meer gewicht aan te komen. De dieetvoeding dient 5 tot 12 weken voorgeschreven te worden bij het oplossen van struvietstenen. Vervolgens moet het nog 6 maanden worden voortgezet om herhaling te voorkomen. De dagelijkse hoeveelheid is op de gram nauwkeurig berekend. De dieetvoeding kan ook preventief worden ingeschakeld.

Royal Canin Cat Urinary Moderate Calorie kan geadviseerd worden bij:

  • Oplossen van struvietstenen
  • Preventie van recidiverende urolithiasasis (struviet en calciumoxalaat)
  • Voor volwassen katten met (neiging tot) overgewicht

Deze dieetvoeding wordt nietgeadviseerd bij dracht, lactatie, groei, chronische nierinsufficiëntie, metabole acidose(verzuring in het bloed), hartinsufficiëntie, hypertensie en urineverzurende medicatie.

Royal Canin Cat Urinary Moderate Calorie is een dieetvoeding is ervoor zorgt dat struvietstenen in de urinewegen doeltreffend kunnen worden opgelost bij katten die last hebben van overgewicht. De dieetvoeding heeft een beperkt energiegehalte waardoor katten met (een neiging tot) overgewicht niet nog makkelijk meer gewicht zullen aankomen. Door de voeding wordt het urinevolume vergroot waardoor de concentratie van calciumoxalaat en struviet in de urine afneemt. Aan de dieetvoeding zijn glycosaminoglycanen (GAG’s) toegevoegd, deze stof ondersteunt de blaaswand katten met een blaasontsteking. De hoeveelheid GAG’s in de blaaswand blijkt verlaagd bij deze katten. Het gevolg daarvan is dat micro-organismen makkelijk binnen kunnen dringen bij de blaas, met vervelende gevolgen als ontstekingen en pijn hiervan. Het vetgehalte in de dieetvoeding is zeer laag en de hoeveelheid hoogwaardige eiwitten is optimaal.

Product beoordelingen Royal Canin Cat Urinary Moderate Calorie
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »