Cat Obesity Management
Cat Obesity Management €62,30

Royal Canin Cat Obesity Management

Vanaf:
€62,30
Nu 1 artikelen nog op voorraad
  • Koop 2 voor €61,05 p.s. en bespaar 2%
  • Koop 3 voor €59,81 p.s. en bespaar 4%
  • Spaarpunten sparen bij iedere bestelling!
  • Gratis specialistisch advies van de dierenarts
  • 30 dagen retourrecht
Informatie

Royal Canin Cat Obesity Management is een dieetvoeding voor katten met met overgewicht/ obesitas. De dieetvoeding is laag in calorieën en eiwitrijk. Het ondersteunt de overbelastte gewrichten, werkt preventief tegen de vorming van blaasstenen en draagt bij aan de gezonde huid en glanzende vacht van uw kat.

Meer dan de helft van alle huisdieren heeft overgewicht, zo blijkt uit onderzoek. Overgewicht bij katten komt zeer veel voor en het is een groot probleem. Katten met overgewicht zien er niet alleen ongezond uit door teveel vet op hun lichaam, overgewicht brengt ook verschillende gezondheidsrisico’s met zich mee. Katten met overtollig gewicht lopen een groter risico om last te krijgen van gewrichten, diabetes of hartproblemen. Bij sommige kattenrassen is overgewicht een aanleg en soms kunnen er ook medische redenen zijn voor overgewicht. Leeftijd en sterilisatie/castratie heeft er ook mee te maken. Maar in bijna alle gevallen is te veel voeding en te weinig lichaamsbeweging de oorzaak van overgewicht. Bij afvallen en het bereiken van een gezond gewicht is het type voeding dat uw kat eet erg belangrijk. Royal Canin heeft Royal Canin Cat Obesity Management ontwikkeld voor katten die last hebben van of neiging hebben tot overgewicht/ obesitas. 

Royal Canin Cat Obesity Management kan geadviseerd worden bij:

  • Obesitas/overgewicht

Deze dieetvoeding wordt niet geadviseerd bij dracht, lactatie en groei.

Royal Canin Cat Obesity Management bevat veel eiwitten, mineralen en vitaminen. Het verhoogde eiwitgehalte heeft een gunstige invloed op het behoud van de spiermassa. Tijdens de periode van gewichtsverlies is het belangrijk dat de kat lichaamsvet verminderd maar wel spiermassa behoudt. Eiwitten zijn ontzettend belangrijk in een calorie-armdieet, naast het beperken van verlies aan spiermassa geeft het ook een zeer goede smakelijkheid. Eiwitten hebben een lager energierendement dan koolhydraten, uw kat krijgt voldoende voedingsstoffen maar minder energie zodat de kat het overtollige gewicht af kan vallen. Uw kat zal genieten van de gezonde dieetvoeding van Royal Canin en valt tegelijk af.

Het hoge gehalte aan mineralen en vitaminen helpen bij het compenseren van het effect van de energiebeperking. De energie wordt beperkt vanwege het overgewicht. Een gepaste toevoer van voedingsstoffen is gegarandeerd. Omdat de gewrichten extra belast worden bij katten met overgewicht is hiervoor extra ondersteuning nodig. Chondroïtinesulfaat en glucosamine zijn toegevoegde stoffen die helpen de flexibiliteit van de gewrichten te behouden. De dieetvoeding van Royal Canin bevat ook essentiële vetzuren omega-3 en omega-6 en sporenelementen koper en zink. Deze stoffen dragen bij aan een gezonde huid en een glanzende vacht voor uw kat. Deze dieetvoeding bevat ook het S/O Index Logo dat aangeeft dat de voeding zorgt voor een urine met een milieu waarin vorming van struviet of calciumoxalaatkristallen (blaasstenen) erg moeilijk wordt gemaakt.

 

 

Product beoordelingen Royal Canin Cat Obesity Management
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »