Vlooien- en tekenmiddelen voor je hond

20
Producten tegen vlooien & teken bij jouw hond. Je kunt kiezen uit diverse toedieningswijzen, zoals een vlooienhalsband, spray of vlooiendruppels (spot-on pipet). Houd bij het kiezen van een anti vlooienmiddel rekening met de leeftijd van uw hond.
Lees meer
Categorieën
Sorteer op:
Bestseller
€23,75
Bestseller
€16,63
Superdeal
€24,65
 • Gratis verzending v.a. €65,-
 • Specialistisch advies van onze dierenarts
 • 30 dagen gratis retourrecht
 • Gratis verzending v.a. €65,-
 • Specialistisch advies van onze dierenarts
 • 30 dagen gratis retourrecht

Het kan altijd en overal gebeuren: jouw hond krijgt last van teken of vlooien. Dit zijn kleine parasieten, die voor grote last kunnen zorgen bij jouw hond. Gelukkig zijn teken en vlooien goed te voorkomen en te behandelen met de juiste middelen.

Teken

De teek is een kleine gevaarlijke parasiet, die zich vastbijt in de huid van mens en zoogdieren om zich tegoed te doen met bloed. Na verloop van tijd laat de teek volgezogen met bloed weer los. Deze cyclus lijkt op zich geen probleem, maar ondertussen kan de teek ernstige ziektes overbrengen.

Gevolgen van een tekenbeet

De bekendste ziekte die teken in Nederland kunnen overbrengen is de Ziekte van Lyme. Via een tekenbeet ontstaat een besmetting met de Borrelia bacterie. Het meest voorkomende symptoom is een kreupelheid door gewrichtsontstekingen aan één of meerdere gewrichten. Verder kan er o.a. sprake zijn van koorts, minder eetust, sloomheid en vergrote lymfeklieren. De diagnose is vaak lastig, maar in een vroeg stadium is de ziekte goed te behandelen. Tekenpreventie en -controle is de belangrijkste maatregel om de ziekte te voorkomen. 
Andere voorkomende ziekten zijn Babesiose (Tekenkoorts - Piroplasmose) en Ehrlichia. Bij tekenkoorts zijn de symptomen witte slijmvliezen door de heftige bloedarmoede, hoge koorts en rood-bruine urine. Bij niet-tijdige behandeling is de sterftekans hoog. Een Ehrlichia infectie verloopt vaak chronisch met o.a. koorts, minder eetlust, sloomheid, bloedarmoede, opgezette lymfeklieren en bloedingen, bv uit de neus.

Het verwijderen van een teek

Het is belangrijk om jouw hond met regelmaat te controleren op teken. Indien jouw hond een teek heeft kunt u deze het beste direct verwijderen met een tekenhaak of -pincet, dit om overdracht van infecties zo veel mogelijk te voorkomen. Twijfel je? Neem dan contact op met jouw dierenarts.

Teken voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Bescherm jouw hond daarom tegen teken. Hiervoor kun je tekenbanden gebruiken, spot-on middelen en sprays.

Vlooien

Vlooien staan bekend als kleine bloedzuigers. Het zijn beestjes die zich graag nestelen op warme, beschutte plekjes. Niet gek dat hondenhaar zo geliefd is onder de vlooien. Wanneer jouw hond vlooien heeft, is het belangrijk om hier zo snel mogelijk bij te zijn. Een hond kan via vlooien besmet worden met lintwormen. Én dan ben je nog verder van huis.

Symptomen van vlooien

 • Jeuk
 • Rode, vurige plekjes (bevinden zich vaak op de buik of de binnenkant van de achterpoten)
 • Algemene onrustigheid
 • Haaruitval
 • Korstjes op de huid

Vlooienbestrijding

Vlooien bestrijden gaat niet alleen om het doden van de vlooien, maar ook om het verwijderen van eitjes, larven en poppen. Daarom zijn er verschillende vlooienbestrijdingsmiddelen voor handen.

Spot-on anti-vlooien middelen

Wij verkopen spot-on anti-vlooienmiddelen. Deze bestrijdingsmiddelen bestaan uit druppels die in een pipet zitten. Deze druppels dien je op de huid van de hond aan te brengen. Het bestrijdingsmiddel neemt de huid op. De efficiëntie varieert per middel. Het ene spot on anti-vlooienmiddel doodt zowel volwassenen vlooien als de larven en eieren, én het andere middel doodt alleen de volwassen vlooien. Wanneer je de hond vlo vrij maakt met spot-on anti-vlooienmiddelen, moet je jouw hond regelmatig wassen. De meeste spot-on producten zijn hardnekkig en blijven goed op de vacht en in de huid van de hond zitten.

Anti-vlooien tabletten

Daarnaast verkopen we ook anti-vlo tabletten. Deze dien je via de bek van jouw hond toe te dienen. Hiermee komt de werkzame stof in het bestrijdingsmiddel meteen in de bloedbanen van de hond terecht. Zodra een vlo bloed zuigt van de hond, zal deze sterven.

Anti-vlooien shampoo

Ook hebben we anti-vlooien shampoo in ons assortiment. Dit middel tegen vlooien kan goed gebruikt worden om jouw hond een keer grondig te ontvlooien. Anti vlooien shampoo werkt in combinatie met andere bestrijdingsmiddelen beter.