Kwaliteitvoer voor honden

3
Er zijn zeer veel verschillende soorten voeders op de markt voor honden, waardoor het soms lastig kan zijn om de juiste voeding te selecteren. Het soort voeding dat jouw hond nodig heeft, is namelijk van meerdere factoren afhankelijk. De ene hond beweegt
Lees meer
Categorieën
Sorteer op:

Er zijn zeer veel verschillende soorten voeders op de markt voor honden, waardoor het soms lastig kan zijn om de juiste voeding te selecteren. Het soort voeding dat jouw hond nodig heeft, is namelijk van meerdere factoren afhankelijk. De ene hond beweegt heel veel en heeft hier een speciaal dieet voor nodig, terwijl de andere hond last heeft van een allergie en daardoor niet alles mag eten.

De leeftijd, het ras, de hoeveelheid beweging en eventuele klachten zijn van invloed op het soort voeding dat het meest geschikt is voor een hond. Het is van belang altijd de juiste voeding te geven aan jouw hond, om te voorkomen dat er tekorten in het dieet ontstaan. Puppy’s hebben bijvoorbeeld puppyvoer nodig om goed te kunnen groeien. Honden die speciale trainingen doen, zoals agility, hebben voldoende energie nodig in hun voer.

Soorten hondenvoeding

Er zijn verschillende typen voeding te onderscheiden. Het verschilt per hond wat ze prettig vinden om te eten. Het is wel altijd van belang om een complete en uitgebalanceerde voeding te geven, daarom bieden wij meerdere soorten voer aan van verschillende merken. Typen voeding die onderscheiden worden zijn onder andere:

Gevriesdroogde Voeding

Gevriesdroogde hondenvoeding is op zeer lage temperaturen gedroogd, waardoor het vocht uit de voeding ontnomen wordt. Vriesdrogen zorgt ervoor dat voeding langer houdbaar wordt, maar toch zijn alle eiwitten en voedingsstoffen bewaard gebleven. Dit type voeding hebben wij niet in ons assortiment.

Luchtgedroogde Voeding

Luchtgedroogd hondenvoer is vergelijkbaar met gevriesdroogd hondenvoer. Het verschil tussen deze twee type voeders is dat de luchtgedroogde voeding op relatief lage temperaturen is gedroogd. Dit type voeding hebben wij niet in ons assortiment.

Natvoer

Natvoer voor honden is in vele varianten beschikbaar, namelijk zakjes, blikjes, worsten en kuipjes. Bij dit type voeding wordt het vocht er niet uitgehaald zoals bij de andere type voeders, maar het wordt juist verhit om de bacteriën te doden en blijft het vocht aanwezig.

Droogvoer: brokken en diner

In tegenstelling tot natvoer bevat droogvoer heel weinig vocht, waardoor het lang houdbaar is, ook buiten de verpakking. Het is dus mogelijk om langere tijd een bak brokken voor klaar te zetten. Echter, wij adviseren om de hond op vaste momenten gedurende de dag te voeren en de rest van de voeding in de verpakking te bewaren. Alle commerciële brokvoeders zijn complete maaltijden voor jouw hond.

Hondenvoer kopen

Zoals al eerder aangegeven is het van meerdere factoren afhankelijk welk type voeding je kiest. Hierbij is het belangrijk om goed naar jouw hond te kijken. Heb je een gezonde hond dan is het afhankelijk van de hoeveelheid beweging, het ras, geslacht en de leeftijd welk type voer hij/zij nodig heeft. Mocht jouw hond problemen hebben met de gewrichten, de urinewegen, de nieren, het gewicht, het gebit of andere klachten hebben dan kan het zinvol zijn om het voer hierop af te stemmen. Vaak zijn deze problemen al door de dierenarts vastgesteld en is er een advies gegeven met betrekking tot de voeding. Is dit niet het geval dan kun je altijd de dierenarts raadplegen voor een voedingsadvies.

Merken hondenvoer

We hebben een uitgebreid aanbod aan kwaliteitsvoeding voor jouw hond. Ons assortiment aan hondenvoer bestaat uit vijf gerenommeerde merken. We verkopen Hill's, Eukanuba, Specific, Royal Canin en Iams. Ieder merk biedt een gevarieerd aanbod aan onderhoudsvoeding, medische dieetvoeding, preventieve gezondheidsvoeding en biologische voeding.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »