Cat
Cat €6,60

Drontal Cat

Drontal
Vanaf: €6,60
€6,60
Voor 22:00 uur besteld? Vandaag verzonden!
  • Koop 2 voor €6,47 p.s. en bespaar 2%
  • Koop 3 voor €6,34 p.s. en bespaar 4%
  • Koop 6 voor €6,20 p.s. en bespaar 6%
  • Spaarpunten sparen bij iedere bestelling!
  • Gratis specialistisch advies van de dierenarts
  • 30 dagen gratis retourrecht
Informatie

Drontal Cat

Katten kunnen redelijk snel besmet raken met wormen, met name als ze jagen op bijvoorbeeld muizen of vogeltjes. Aangezien de prooien van katten bijna altijd besmet zijn, kunnen katten - zelfs indien ze de diertjes niet opeten - snel besmet raken. Katten met wormbesmetting krijgen nare verschijnselen, denk hierbij aan diarree, braken of een doffe vacht. Uw kat loopt gezondheidsrisico’s bij besmetting, maar niet alleen uw kat. Kleine kinderen raken ook makkelijk besmet door bijvoorbeeld het spelen in de zandbak. Vanuit de overheid en verschillende specialisten wordt geadviseerd om uw kat ten minste iedere 3 maanden te ontwormen.

Drontal Cat is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van besmetting met rondwormen en de meest voorkomende lintwormen bij katten:

  • Spoelwormen: Toxocara cati, Toxascaris leonina
  • Haakwormen: Ancylostoma tubaeforme
  • Lintwormen: Dipylidium caninum (hondenlintworm), Taenia spp., Echinococcus multilocularis (vossenlintworm)

Drontal Cat: 1 tablet per 4 kg L.G.

Drontal Large Cat: 1 tablet per 6 kg L.G.

Drontal Cat zijn tabletten voor oraal gebruik. Afhankelijk van het lichaamsgewicht van uw kat kunnen de tabletten door het voer vermengd worden. Het is aan te raden om de tablet met voer te mengen, omdat sommige dieren misselijkheid kunnen ervaren. Het is vanuit de onafhankelijk Europese organisatie van dierenarts-parasitologen aanbevolen om uw volwassen kat iedere 3 maanden te ontwormen. 

Fabrikant Bayer Healthcare, Animal Health
Merk Drontal
Doeldier Kat
Leeftijd Jong, Volwassen, Senior
Toedieningswijze Tabletten/Capsules
Indicatie Spoelwormen, Haakwormen, Lintwormen, Dipylidium lintworm, Echinococcus lintworm
Contra indicaties  
Dosering

De aanbevolen minimumdosis bedraagt 5 mg praziquantel en 57,5 mg pyrantelembonaat per kg lichaamsgewicht.

 Kat lichaamsgewicht 

 Product

  Dosering  

    4 kg

 Drontal Cat

  1 tablet  

    6 kg

 Drontal Large Cat  

  1 tablet 

De tabletten kunnen los of in een vleesballetje toegediend worden.Ze kunnen ook geplet en door het voedsel gemengd worden.Eénmalige orale toediening.Dieetmaatregelen zijn niet nodig.

Samenstelling

Werkzaam bestanddeel:Drontal Cat: 230 mg Pyrantelembonaat en 20 mg Praziquantel per tablet.Drontal Large Cat: 345 mg Pyrantelembonaat en 30 mg Praziquantel per tablet.

Bijwerkingen  
Waarschuwingen  

Drontal Cat tabletten is een effectief en doeltreffend middel bij het ontwormen van uw kat. Drontal biedt bescherming tegen de meestvoorkomende wormen bij katten; spoel-, haak-, zweep- en lintwormen. Het vermengen van de tabletten door het voer is genoeg om uw hond succesvol te ontwormen. Door uw kat iedere 3 maanden te ontwormen voorkomt u gezondheidsrisico’s voor het dier zelf en zijn omgeving. De bovenstaande informatie is een samenvatting van de bijsluiter. Raadpleeg vóór gebruik de volledige bijsluiter van het product.

Beoordelingen Drontal Cat
10 / 10
mb 30 September 2014

Er bestaat tegenwoordig easy pill een kneedbaar goedje waar je de pil in verstopt en zelfs mijn suze eet het. Dat wil heel wat zeggen. Ze is een kieskauwer en pillen kreeg ik niet bij haar naar binnen. Goed product verder en beetje reclame voor easy pill

10 / 10
Anke Hoekstra 10 Mei 2014

Prima spul, wij hebben drie katten, dus met de voordeelverpakking
zijn wij blij.

10 / 10
anneke van dam 02 Mei 2014

Mijn Beppie heeft het altijd in de gaten als ik de pil wil geven, maar het lukt wel; mijn zoon houdt Beppie vast en ik doe de bek open en duw de pil zover mogelijk achter in, weer gelukt.......

8 / 10
|
GB 20 Maart 2014

De toediening is een beetje lastig, verder is het een uitstekend produkt!

10 / 10
Greet 26 Februari 2014

Ongetwijfeld een goed product, werd ook snel en netjes verpakt geleverd, maar m'n kat weigert het te eten (geplet tussen hesp, kalfsworst, ... ) Mocht iemand een idee hebben waarom of hoe het wel zou lukken, hoor ik het graag!

10 / 10
Yann Mennen 25 Januari 2014

Zoals altijd snelle levering en PRIMA prijs!!! Mijn 3 poezen en ikzelf zweren bij PETDUKA!!

10 / 10
Inge d eBruin 29 December 2013

Beste ontwormingspil voor de kat!