Cat
Cat €6,85

Drontal Cat

Bestseller
Vanaf:
€6,85
Voor 22:00 uur besteld (op werkdagen)? Vandaag verzonden!
  • Koop 2 voor €6,71 p.s. en bespaar 2%
  • Koop 3 voor €6,58 p.s. en bespaar 4%
  • Koop 6 voor €6,44 p.s. en bespaar 6%
  • Spaarpunten sparen bij iedere bestelling!
  • Gratis specialistisch advies van de dierenarts
  • 30 dagen retourrecht
Informatie

Drontal Cat

Katten kunnen redelijk snel besmet raken met wormen, met name als ze jagen op bijvoorbeeld muizen of vogeltjes. Aangezien de prooien van katten bijna altijd besmet zijn, kunnen katten - zelfs indien ze de diertjes niet opeten - snel besmet raken. Katten met wormbesmetting krijgen nare verschijnselen, denk hierbij aan diarree, braken of een doffe vacht. Uw kat loopt gezondheidsrisico’s bij besmetting, maar niet alleen uw kat. Kleine kinderen raken ook makkelijk besmet door bijvoorbeeld het spelen in de zandbak. Vanuit de overheid en verschillende specialisten wordt geadviseerd om uw kat ten minste iedere 3 maanden te ontwormen.

Drontal Cat is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van besmetting met rondwormen en de meest voorkomende lintwormen bij katten:

  • Spoelwormen: Toxocara cati, Toxascaris leonina
  • Haakwormen: Ancylostoma tubaeforme
  • Lintwormen: Dipylidium caninum (hondenlintworm), Taenia spp., Echinococcus multilocularis (vossenlintworm)

Drontal Cat: 1 tablet per 4 kg L.G.

Drontal Large Cat: 1 tablet per 6 kg L.G.

Drontal Cat zijn tabletten voor oraal gebruik. Afhankelijk van het lichaamsgewicht van uw kat kunnen de tabletten door het voer vermengd worden. Het is aan te raden om de tablet met voer te mengen, omdat sommige dieren misselijkheid kunnen ervaren. Het is vanuit de onafhankelijk Europese organisatie van dierenarts-parasitologen aanbevolen om uw volwassen kat iedere 3 maanden te ontwormen. 

Fabrikant Bayer Healthcare, Animal Health
Merk Drontal
Doeldier Kat
Leeftijd Jong, Volwassen, Senior
Toedieningswijze Tabletten/Capsules
Indicatie Spoelwormen, Haakwormen, Lintwormen, Dipylidium lintworm, Echinococcus lintworm
Contra indicaties  
Dosering

De aanbevolen minimumdosis bedraagt 5 mg praziquantel en 57,5 mg pyrantelembonaat per kg lichaamsgewicht.

 Kat lichaamsgewicht 

 Product

  Dosering  

    4 kg

 Drontal Cat

  1 tablet  

    6 kg

 Drontal Large Cat  

  1 tablet 

De tabletten kunnen los of in een vleesballetje toegediend worden.Ze kunnen ook geplet en door het voedsel gemengd worden.Eénmalige orale toediening.Dieetmaatregelen zijn niet nodig.

Samenstelling

Werkzaam bestanddeel:Drontal Cat: 230 mg Pyrantelembonaat en 20 mg Praziquantel per tablet.Drontal Large Cat: 345 mg Pyrantelembonaat en 30 mg Praziquantel per tablet.

Bijwerkingen  
Waarschuwingen  

Drontal Cat tabletten is een effectief en doeltreffend middel bij het ontwormen van uw kat. Drontal biedt bescherming tegen de meestvoorkomende wormen bij katten; spoel-, haak-, zweep- en lintwormen. Het vermengen van de tabletten door het voer is genoeg om uw hond succesvol te ontwormen. Door uw kat iedere 3 maanden te ontwormen voorkomt u gezondheidsrisico’s voor het dier zelf en zijn omgeving. De bovenstaande informatie is een samenvatting van de bijsluiter. Raadpleeg vóór gebruik de volledige bijsluiter van het product.

Product beoordelingen Drontal Cat
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review