Sluiten

Categorieën

Filters
    Donderdag 29 Maart 2018

    Welk voer past het best bij jouw hond?

    Ras en leeftijd

    Bij het kiezen van hondenvoer is het allereerst van belang welk ras je hond is. Vaak wordt voer opgesplitst in drie verschillende categorieën; klein, middelgroot en groot. De grenzen van deze categorieën worden bepaald door het gewicht van de hond.

    Het merk Eukanuba biedt zelfs voeding speciaal gemaakt voor een bepaald ras. Dit voer houdt rekening met de bekende kwalen van het specifieke ras en helpt deze te voorkomen.

    Tevens is het belangrijk om rekening te houden met de leeftijd van je hond. Zo bestaat er levensfase voeding speciaal voor puppy’s, volwassen honden en senior honden.

     

    Activiteit

    Verder moet er worden gekeken naar hoeveel beweging de hond op een gemiddelde dag krijgt. De actieve werk- of sporthond heeft een ander soort voer nodig dan de luie soortgenoot die de hele dag in de mand ligt. Zo hebben diverse merken voer speciaal gemaakt voor zeer actieve honden zoals werk- en sporthonden.

     

    Gezondheid

    Als je hond kerngezond is kun je gebruik maken van standaard voer, ook wel ‘onderhoudsvoer’ genoemd. Dit voer vormt een uitgebalanceerd dieet dat je hond tegen gezondheidskwalen beschermd. Petduka biedt onderhoudsvoer aan van de volgende merken: SpecificEukanuba en Iams.

    Wanneer je hond gezondheidsklachten heeft, dan kun je met behulp van het juiste dieet ervoor zorgen dat hij of zij zo min mogelijk last heeft van de kwaal en snel weer hersteld. De merken Royal CaninSpecific en Eukanuba bieden dieetvoer aan speciaal gericht op honden met gezondheidsklachten zoals diabetes, allergieën, maag- en darmproblemen of arthritis.

     

    Overgewicht en spijsvertering

    Het kan natuurlijk gebeuren dat je trouwe viervoeter iets te dol is op snoepjes en overgewicht krijgt. In dit geval kun je kiezen voor een low calorie voeding zoals die van Royal Canin. Deze voeding bevat een laag aantal calorieën en ondersteunt gewichtsverlies bij je hond zodat hij of zij snel weer op een gezond gewicht zit.

    Tot slot kan het voorkomen dat je hond een intolerantie voor een bepaald type voer of een gevoelige spijsvertering heeft. Wanneer dit het geval is, kun je kiezen voor het speciale voer van bijvoorbeeld Royal Canin of Eukanuba.

     

    Bij Petduka bieden wij je alleen het allerbeste voer aan dat jouw hond lang gezond houdt!

    News & updates

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »