Sluiten

Categorieën

Filters
  Peter Henk - Dierenarts Petduka - Dinsdag 7 Maart 2020

  Spot-On pipet aanbrengen tegen uitwendige parasieten zoals vlooien of teken

  Algemene aanwijzingen
  Lees altijd voor het gebruik de gebruiksaanwijzing en de aanwijzingen op de verpakking. Een Spot-On product is bedoeld voor uitwendig gebruik en mag niet oraal toegediend worden. Enkel aanbrengen op onbeschadigde huid.
  Zorg dat de inhoud van de pipet niet in contact komt met de ogen of mond van het te behandelen dier of personen en voorkom dat recent behandelde dieren elkaar aflikken.
  Niet eten, drinken of roken tijdens de toediening.
  Na gebruik de handen grondig wassen.

  Toediening
  Haal het pipetje uit de verpakking
  Er zijn pipetten met een zegel of met een breeklijn.
  Bij een pipet met zegel: houd de pipet rechtop, draai en verwijder het dopje. Steek het dopje er omgekeerd weer op, draai om het zegel te verbreken en verwijder het dopje weer.
  Bij een pipet met breeklijn: houd het pipetje rechtop. Breek het bovenste puntje af langs de breeklijn.

  Druk bij de rechtopstaande hond of kat de haren aan de basis van de nek voor de schouderbladen uit elkaar totdat de huid zichtbaar wordt. Deze plek is voor je dier moeilijk te bereiken tijdens het wassen of schoonlikken. Zo voorkom je dus dat je dier het middel oplikt, waardoor het middel minder goed zijn werk kan doen. Plaats de opening van het pipetje op de huid. Tik tegen het smalle deel van de pipet om ervoor te zorgen dat de inhoud in het onderste deel van de pipet blijft en druk voorzichtig meerdere keren om de inhoud direct op de huid aan te brengen.

  Bij groter pipetvolume bij zwaardere honden kan geadviseerd worden om de pipetinhoud te verdelen over meerdere plaatsen in de nek en op de rug. Probeer in dit geval te voorkomen dat de hond de druppels direct oplikt, bv door een flinke wandeling maken, eten te geven en af te leiden.

  Bijwerking na likken
  Het product heeft een bittere smaak en speekselen kan incidenteel optreden wanneer het dier toch likt aan de toedieningsplaats onmiddellijk na de behandeling. Dit is niet direct een vergiftigingsverschijnsel en verdwijnt zonder behandeling binnen enkele minuten. Een correcte toediening minimaliseert de gelegenheid voor je hond of kat om aan het product te likken.

  Even een paar gerenommeerde merken
  De Advantage pipet werkt bij hond en kat tegen vlooien.
  Voor de hond is er de Advantix pipet tegen vlooien, teken, zandvliegen en muggen.
  Frontline is ook een erg bekend merk. Frontline Spot-On werkt bij hond en kat tegen vlooien en teken.
  Frontline Combo werkt ook via een IGR (Insect Growth Regulator) in de omgeving tegen de ontwikkeling van vlooieneitjes en -larven.
  Nieuw per mei 2020 is Dronspot Cat, een Spot-On pipet tegen alle darmwormen bij katten.

  Veel succes en op een parasietenvrij huisdier!

  News & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »