Sluiten

Categorieën

Filters
    Peter Henk - Donderdag 18 April 2016

    Seresto; ook geschikt voor honden die op vakantie gaan!

    Seresto; ook geschikt voor honden die op vakantie gaan!

    Misschien heeft u de afgelopen dagen op TV gehoord over Seresto toen u deze reclamespot voorbij zag komen:

     


    Maar wat is en doet Seresto nu precies?

    Teken en vlooien kunnen bij huisdieren voor de nodige problemen en zelfs ziektes zorgen. Het is daarom van groot belang uw huisdier tegen deze vervelende beestjes te beschermen. Een makkelijke en effectieve methode om dit te doen is Seresto. Deze halsband voor hond of kat biedt volledige bescherming tegen ongewenste beestjes, en dit tot wel acht maanden lang.

     

    Seresto:

    • Doodt vlooien en beschermt gedurende 7 tot 8 maanden tegen nieuwe vlooien
    • Beschermt tot 8 maanden tegen de ontwikkeling van vlooienlarven in de omgeving
    • Zeer geschikt voor honden met een vlooienallergie
    • Doodt teken en beschermt uw hond of kat gedurende 8 maanden tegen nieuwe teken
    • Doodt bijtende/zuigende luizen bij de hond

     

    Veilig

    Seresto is een zeer veilig middel, onder andere omdat de band op een constante manier de werkzame stof afgeeft en over het huisdier verdeelt. De actieve bestanddelen zitten opgeslagen in de polymeermatrix en slechts kleine hoeveelheden worden afgegeven aan de talglaag van de huid, waar ze gebonden worden. Daarom wordt de band als zeer veilig beschouwd. Dit is bevestigd door een reeks veiligheidsonderzoeken. Het dier kan dus veilig geaaid worden na aanbrengen van de band.

    Wilt u zien hoe dit werkt? Bekijk dan eens dit filmpje:
     

    Hoe werkt een halsband van Seresto?

    Seresto bevat een polymeermatrix waarin de twee werkzame bestanddelen van de band zijn opgeslagen: imidacloprid en flumethrine.  In-vitro onderzoeken hebben laten zien dat de twee actieve bestanddelen in Seresto synergetisch werken. Er komen geleidelijk kleine hoeveelheden vrij via de microlaag op het oppervlak van de halsband. De actieve bestanddelen van Seresto verspreiden zich vanuit deze microlaag naar de talglaag van de huid en vacht. De neutrale oliën hierin helpen bij de diffusie en verspreiding over de gehele talglaag. Dit proces wordt gereguleerd door het verschil in concentratie tussen de halsbandmatrix en het oppervlak van de halsband waardoor er een zeer nauwkeurige dosering plaatsvindt. De actieve bestanddelen verplaatsen zich naar de talglaag op het moment dat dit nodig is, waardoor een optimale lage beschermingsdosering aanwezig blijft gedurende 7 tot 8 maanden. Ook tekenlarven, nimfen en vlooienlarven krijgen geen kans.
     

    Houdt uw hond van zwemmen?

    Dat kan gewoon met een Seresto-band! Dus mocht uw hond gezellig mee gaan op vakantie kan hij net zo vaak zwemmen als hij wil. Studies tonen aan dat een onderdompeling in water of een maandelijkse wasbeurt met shampoo de werkingsduur van 8 maanden tegen teken niet aanzienlijk verkort. De doeltreffendheid tegen vlooien vermindert wél geleidelijk vanaf de vijfde maand.

     

    Tevredenheid

    Seresto is bewezen effectief. Teken krijgen acht maanden lang geen kans om te bijten en ziektes over te dragen. Vlooien worden gedurende zeven tot acht maanden direct gedood. De halsband voor katten heeft trouwens een gesp die loskomt als de kat ergens aan vast blijft zitten. Bovendien zit er een breekpunt in de band voor extra veiligheid. Uit onderzoek blijkt daarnaast dat honden- en katteneigenaren zeer tevreden zijn over Seresto. Maar liefst 90 procent van de gebruikers zou Seresto opnieuw aankopen en zelfs aanbevelen bij andere baasjes en bazinnen.

     

    Verschillende maten Seresto

    Om te zorgen dat de Seresto halsband zijn werk optimaal kan doen, moet hij perfect passen; daarom zijn er verschillende maten. Voor honden tot 8 kg is er Seresto Kleine Hond(halsomtrek: tot 38 centimeter) en voor grotere honden (halsomtrek: tot 70 centimeter) is er Seresto Grote Hond. Speciaal voor katten is er Seresto Kat. De halsband dient continu gedragen te worden. Om irritaties te voorkomen moet gezorgd worden dat de band niet te strak, maar ook zeker niet te los zit. In de eerste dagen kan er wat jeuk of rode uitslag ontstaan, maar deze klachten moeten binnen één of twee weken verdwijnen. Seresto halsbanden mogen gebruikt worden bij pups vanaf 7 weken en bij kittens vanaf 10 weken. Ook het gebruik bij drachtige dieren wordt niet aanbevolen*. Op het plaatje hieronder staat aangegeven hoe de band omgedaan moet worden bij hond en kat:

    Hond:

    Bekijk ook deze video waarin wordt uitgelegd hoe Seresto bevestigd moet worden bij honden: 

     


    Kat:

    Bekijk ook deze video waarin wordt uitgelegd hoe Seresto bevestigd moet worden bij katten: 


    (*)Voor de volledige indicaties en speciale waarschuwingen, raadpleeg de bijsluiter.


    Gaat uw hond mee op vakantie?

    Sinds kort heeft Seresto voor behandelde honden als bijkomend eigenschap dat het risico op transmissie van Leishmaniose (Leishmania infantum) door zandvliegjes significant lager is dan bij niet-behandelde honden. Gegevens van twee klinische veldstudies die werden uitgevoerd in gebieden waar Leishmaniose endemisch is, wijzen hierop. De preventieve werking van Seresto op beten van zandvliegjes is niet vastgesteld in deze studie. 1

     

    Zoals u van Seresto gewend bent heeft de band een afwerende én dodende werking tegen teken en dodende werking tegen vlooien(larven).

    En als extra voordeel: het is een lang werkende vlooien- en tekenband voor kat en hond (7 tot 8 maanden). 2

    Klik hier om direct uw Seresto halsband te kopen!

    News & updates

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »