Sluiten

Categorieën

Filters
  Dinsdag 26 Augustus 2017

  Ook je kat leer je trucjes op deze manier!

  Katten zijn anders dan honden

  Voordat je aan de slag gaat met het trainen van je kat, is het belangrijk om je te realiseren dat katten totaal andere beesten zijn dan honden. Zo zullen katten er bijvoorbeeld niets van leren als je hem ‘straft’. Katten zijn eigenwijs en doen uiteindelijk toch waar ze zelf zin hebben. Reden hiervoor is dat katten geëvolueerd zijn als zelfstandige wezens, in tegenstelling tot honden, die altijd gefokt zijn om mensen te assisteren. Het is dus belangrijk dat je je kat op een positieve manier dingen aanleert en dat je geduldig blijft.

   

  Gebruik een ‘clicker’ en lekkernijen

  Een clicker is een klein doosje dat een ‘klik’ geluidje maakt als je erop drukt. Clickers worden wereldwijd gebruikt om allerlei soorten dieren te trainen. Ook voor katten is dit een zeer handig middel.
  Het is de bedoeling dat je de clicker ‘klikt’ en je kat daarna meteen een snoepje geeft. Zo zal je kat het klikgeluid associëren met een beloning. Als je kat dit doorheeft, kun je doorgaan naar de volgende stap.

  Bij de volgende stap stimuleer je je kat om de actie te doen die je probeert aan te leren. Zodra je kat de juiste actie doet, gebruik je de clicker en geef je ‘m een snoepje. Met behulp van de clicker kun je je kat precies laten weten wanneer hij/zij de juiste actie doet.

   

  Mocht je geen clicker bij de hand hebben, dan kun je eventueel ook een pen gebruiken met een duidelijk klikgeluid.

    

  ‘Kom hier’ commando

  Wil je je kat leren om te komen als je z’n naam roept? Simpel, roep eerst z’n naam voordat je je kat eten geeft. Mocht je kat al naar je toe komen zodra je de zak van de brokjes opent, roep dan voor je de zak opent z’n naam. Zo zal je kat z’n naam associëren met eten en uiteindelijk naar je toe komen. Vervolgens kun je met behulp van de clicker je kat leren om de commando ook buiten de etenstijden op te volgen. Roep z’n naam, gebruik je clicker als hij eraan komt, en beloon je kat met een snack.

   

  Hoe vaak en hoe lang kun je je kat trainen?

  Aanbevolen wordt om maximaal twee trainingssessies per dag te doen met je kat, elk voor maximaal vijf minuten. Binnen deze vijf minuten kun je de oefening maximaal 20 keer herhalen. Zo heeft je kat de commando binnen no-time door!

   

  Wat kun je je kat nog meer leren?

  Je kunt je kat ontzettend veel dingen leren! Hier een aantal voorbeelden:

  Heb je jouw kat een leuk trucje geleerd? Laat het ons weten via onze facebookpagina!

  News & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »