Sluiten

Categorieën

Filters
  Peter Henk - Dierenarts bij Petduka - Zaterdag 3 Juli 2017

  Huisdieren & Vakantie

  Katten

  Allereerst is het belangrijk om te realiseren dat katten erg gevoelig zijn voor stress, dus ons advies is om je slapende schoonheid thuis te laten. Als je je kat echt mee wilt nemen, is het belangrijk om met de volgende dingen rekening te houden:

  • Je kat moet gechipt worden
  • Je kat moet een (geldig) Europees paspoort hebben
  • Je kat moet gevaccineerd zijn (vaccinaties zijn vaak pas actief na 3 weken, dus houdt hier rekening mee

  We raden aan om je kat thuis te laten, met iemand die af en toe langskomt om tijdelijk voor hem/haar te zorgen. Als je je kat naar een pension wilt brengen, raden we aan om hem/haar naar een pension te brengen dat exclusief voor katten is, om stress te minimaliseren. Houdt er rekening mee dat bij het bij veel pensions verplicht is om je kat eerst te behandelen tegen wormen, vlooien en teken.

  Honden

  Honden houden van vakantie. We kennen allemaal de leuke fotos met honden die uit het raam van de auto hangen en de nieuwe, frisse lucht opsnuiven. Maar, wees voorzichtig, andere landen kunnen grotere infectierisico’s hebben dan je lokale hondenpark. Je hond heeft dus wellicht meer vaccinaties nodig dan normaal. Als je je hond meeneemt is het daarom belangrijk om rekening te houden met de volgende dingen:

  • Je hond moet je gechipt zijn
  • Je hond moet een geldig Europees paspoort hebben
  • Je hond moet gevaccineerd zijn (buiten de standaard inentingen ook tegen rabiës, houdt hierbij rekening met het feit dat ook deze vaccinaties pas na 3 weken actief zijn)

  Als je je hond naar een pension brengt, is het ook verplicht dat deze gevaccineerd is. Tevens is het vaak verplicht dat je dier behandeld is tegen wormen, vlooien en teken.

  Verschillende typen parasieten

  Er zijn verschillende soorten parasieten om voor op te passen, met name tijdens de zomermaanden. Hier zijn de belangrijkste op een rijtje:

  Vlooien

  Vlooien zijn het hele jaar door actief, maar vooral in de warmere maanden van april tot oktober. Het is dus extra belangrijk om hier goed op te letten in de zomermaanden. Maar, aangezien vlooien geen kalenders hebben, wordt het aangeraden om je dier het hele jaar door tegen vlooien te beschermen. Ter bescherming raden we producten aan zoals Advantage, Bolfo en Seresto.

  Teken

  Net als vlooien zijn teken actiever als het warmer wordt. Met name als je een huisdier hebt dat vaak buiten komt is het belangrijk om deze regelmatig te checken voor teken. In tegenstelling tot vlooien zijn teken niet alleen gevaarlijk voor je dier, maar ook voor jezelf. Ter bescherming en bestrijding van teken raden we producten zoals Seresto, Advantix en Scalibor aan. Veel producten die bescherming bieden tegen vlooien, bieden dit ook tegen teken.

  Zandvliegen (alleen bij honden)

  Zandvliegen zijn parasieten die ‘s nachts actief zijn. Deze parasieten kunnen ziektes met zich meebrengen die erg gevaarlijk kunnen zijn voor je hond. Gelukkig kun je je dier goed beschermen tegen deze beestjes door producten zoals Scalibor en Advantix.

  Hartwormmuggen (alleen bij honden)

  Deze muggen kunnen hartwormziekte veroorzaken bij honden. Dit ontstaat als de vrouwtjesmug eitjes legt in de huid van de hond en de larven zich uiteindelijk nestelen rond de bloedvaten bij het hart. Als dit onbehandeld blijft kan dit zeer gevaarlijk zijn voor je hond. Een erg vies idee natuurlijk. Gelukkig is ook tegen hartwormmuggen goede bescherming verkrijgbaar in de vorm van producten zoals Advantix.

  Wanneer je toch nog vragen hebt dan beantwoordt ons team deze graag.

  Peter Henk,

  Dierenarts bij Petduka

  News & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »