Sluiten

Categorieën

Filters
    Peter Henk - Dinsdag 20 Augustus 2014

    Hoe moet ik tabletten, spray en spot-on producten toedienen?

    Toediening van een spot-on

    Het klinkt vaak makkelijker dan het is, ‘tweemaal daags een tabletje’ of, ‘1 maal daags druppels in-geven, minimaal een half uur voor of na het voeren’. In de praktijk blijkt echter dat het toedienen van medicatie aan een dier nog lang niet zo makkelijk is als het lijkt. Vooral katten zijn ware meesters in het ontduiken van hun therapie maar ook sommige honden maken het geven van supplementen tot een strijd. In dit artikel geven we je enkele tips om de toediening van verschillende toedieningswijze gemakkelijker te maken. 


    Hoe moet ik een spray product toedienen?

        • 1. De vacht moet overal goed en gelijkmatig bevochtigd worden.
        • 2. Erna het product inwrijven.
        • 3. Laten drogen, niet afdrogen.
        • 4. Vergeet de kop en poten niet.
        • 5. Voor de kop adviseren wij het product aan te brengen met een doekje.


    Hoe moet ik een spot-on pipet toedienen?

        • 1. De juiste plaats voor Spot-On toediening is hoog tussen de schouderbladen waar het dier zich niet kan likken.
        • 2. De haren opzij doen zodat de huid zichtbaar wordt.
        • 3. Pipet leegknijpen op de huid en ervoor zorgen dat de vloeistof niet terug wordt gezogen in de pipet. Niet inmasseren.


    Hoe moet ik een medicijn in tabletvorm of capsule aan mijn kat toedienen?

    Als u een kat hebt die goed meewerkt kunt u natuurlijk de tablet achter op de tong leggen, direct de bek sluiten en vervolgens over de keel strijken.
    Dit gaat vooral goed als een tablet een neutrale smaak heeft. U kunt ook proberen de (fijngemaakt) tablet met een beetje voedsel te mengen. Fijnmaken kan tussen twee lepels of met een speciale tablettenvergruizer. Toedienen via voedsel gaat vooral goed bij een hongerige kat. Er bestaan verschillende andere methoden om een kat een tablet te laten doorslikken. Zo gaat bij druk op de mondhoeken van de kat de bek vaak bijna automatisch open. Houdt hierbij uw hand over de kop en druk met duim en wijsvinger op de beide mondhoeken. Met een snelle beweging kunt u nu de tablet achterin stoppen. Bij twijfel kunt u de tablet met behulp van een stompe pincet achter op de tong leggen.
    Tot slot bestaan er pillenschieters. Deze eenvoudige instrumenten hebben de vorm van een spuitje met een plastic uiteinde waar u de tablet insteekt. Door de vooraf met water gevulde spuit te ledigen komt de tablet vrij. Hierdoor wordt de kat verrast en zal ze de tablet inslikken.

    News & updates

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »