Sluiten

Categorieën

Filters
  Maandag 26 Juni 2017

  Gelukkig is er Advantix voor jouw hond!

  Hoe zat het ook alweer precies?

  Veel vlooien- en tekenmiddelen in pil-vorm werken pas nadat de parasiet eerst de hond heeft gebeten en bloed heeft opgezogen. De teek moet zich eerst vasthechten aan de huid van de hond en bloed zuigen om via dit bloed in contact te komen met het werkzame bestanddeel. 1

  In deze film kan je de manier van werken van de verschillende producten tegen vlooien en teken zien. 


  Advantix® is anders! 2


  Advantix:

  • Weert teken af en doodt ze. Met het zogenaamde “hot foot effect” wordt vermeden dat teken, muggen, stalvliegen en zandvliegen kunnen bijten.
  • Vermindert hierdoor het risico op ziekteoverdracht (zoals bijvoorbeeld de ziekte van Lyme).
  • Heeft een dodende werking tegen vlooien, vlooienlarven, teken en bijtende luizen. 

  Een pipet Advantix biedt dankzij het afwerende effect als voordeel t.o.v. orale medicatie dat de teek niet hoeft te bijten om gedood te worden.2

  Een pipet wordt ook wel een spot-on behandeling genoemd. De behandeling vindt plaats door de pipet leeg te druppelen tussen de schouderbladen van het dier, en dan op de huid (de vacht moet aan de kant worden geschoven)

  Bij honden (zwaarder dan 10 kilogram) is het handig om de pipet op vier plekken over de rug van de hond leeg te druppelen (vanaf de schouderbladen tot aan de staartbasis) zodat het middel goed kan verdelen. Die verdeling vind plaats via de talglaag van de huid.
   

  Vlooien

  Vlooien zijn kleine insecten zonder vleugels, ongeveer 0,5 cm groot, met achterpoten die gemaakt zijn om te springen. Een klein deel van de levenscyclus van de vlo voltrekt zich op het huisdier. Volwassen vlooien voeden zich met bloed. De eitjes worden op het dier gelegd, maar vallen er vaak af en komen in de omgeving (mand van het huisdier, vloerkleden) terecht. Slechts 5% van alle vlooien leeft op dieren en 95% in de leefomgeving van uw huisdier. In het geval van een vlooienbesmetting in huis is het dus van belang om niet alleen jouw huisdier tegen vlooien te behandelen, maar ook de omgeving te behandelen met een omgevingsspray.
   

  Teken

  Teken hebben acht (in plaats van zes) poten en hun lichaam bestaat maar uit twee delen. Ixodes ricinus is de meest voorkomende teek in Nederland. Deze zijn over het algemeen te vinden in landelijke gebieden.

  Teken hebben sterk ontwikkelde kaken waarmee ze een gat door de huid kunnen maken om zich met bloed te voeden. Op de aanhechtingsplek kunnen ze voor irritatie zorgen. Teken kunnen bloedarmoede veroorzaken als de besmetting ernstig en het dier jong is. Het grootste gevaar in verband met teken is de ziektes die ze kunnen overbrengen, zoals ziekte van Lyme. Ziektes als babesiose en ehrlichiose kunnen worden overgebracht op dieren die in het buitenland zijn, voor huisdieren die veel reizen is een regelmatige tekenbehandeling dus geen overbodige luxe.

  Misschien heb je Advantix al gezien op televisie? Bekijk hier de laatste commercial:

  Advantix mag niet gebruikt worden bij katten. Om jouw kat tegen vlooien en teken te beschermen kun je deze Seresto-band gebruiken

  Bestel nu direct Advantix voor jouw hond.
   

  Ref 1; zie bijsluiters  van orale behandelingen op www.diergeneesmiddeleninformatiebank.nl

  Ref 2; SPC Advantix paragraaf 4.2 en 4. 4
   

  News & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »